Meeldib
0
0
Sobib mulle
50%
Liigitus
Glasuuritud õunakook
25 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste
” Kergesti ja kiirelt valmivat mahlast õunapirukat sobib katma porgandikoogi pealt tuttav glasuur.
Koostisosad
- Tainas:
-
1.5 dlsulatatud võid
-
2.5 dlsuhkrut
-
4.5 dlhapupiima
-
7.5 dlnisujahu
-
2 tlsoodat
-
2 tlkaneeli
-
0.5 tlkardemoni
-
1 tlingveripulbrit
-
2 tlvanillisuhkrut
-
3õuna
- Peale:
-
0.5sidruni mahl
-
400 g(2 purki) maitsestamata toorjuustu
-
0.8 dltuhksuhkrut
- Kaunistuseks:
-
1 dlkuivatatud jõhvikaid
-
1 dlpurustatud pähkleid (India või Kreeka pähkel)
-
veidikaneeli
Valmistamisjuhend
Sulata või ja lase jahtuda. Sega kausis kokku kõik taina koostisosad. Riivi õunad jämeda riiviga ja sega ettevaatlikult taina hulka. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadi juures umbes 30 minutit. Kontrolli küpsust tikuga: kook on valmis, kui tainas ei jää tiku külge kinni.
Lase koogipõhjal jahtuda. Sega toorjuust pehmeks ning sega hulka tuhksuhkur ja sidrunimahl. Määri toorjuustusegu koogi peale. Raputa pinnale jõhvikaid, purustatud pähkleid ja kaneeli.