Glasuuritud õunakook
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Jõulud, Puuviljad, Suvi, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Lastepidu, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab pähkleid, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Sisaldab tsitruseid

Glasuuritud õunakook

25 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

 

Kergesti ja kiirelt valmivat mahlast õunapirukat sobib katma porgandikoogi pealt tuttav glasuur.

Lisa

Koostisosad

  • Tainas:
  • 1.5 dl
    sulatatud võid
  • 2.5 dl
    suhkrut
  • 4.5 dl
    hapupiima
  • 7.5 dl
    nisujahu
  • 2 tl
    soodat
  • 2 tl
    kaneeli
  • 0.5 tl
    kardemoni
  • 1 tl
    ingveripulbrit
  • 2 tl
    vanillisuhkrut
  • 3
    õuna
  • Peale:
  • 0.5
    sidruni mahl
  • 400 g
    (2 purki) maitsestamata toorjuustu
  • 0.8 dl
    tuhksuhkrut
  • Kaunistuseks:
  • 1 dl
    kuivatatud jõhvikaid
  • 1 dl
    purustatud pähkleid (India või Kreeka pähkel)
  • veidi
    kaneeli
 

Valmistamisjuhend

Sulata või ja lase jahtuda. Sega kausis kokku kõik taina koostisosad. Riivi õunad jämeda riiviga ja sega ettevaatlikult taina hulka. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadi juures umbes 30 minutit. Kontrolli küpsust tikuga: kook on valmis, kui tainas ei jää tiku külge kinni.

Lase koogipõhjal jahtuda. Sega toorjuust pehmeks ning sega hulka tuhksuhkur ja sidrunimahl. Määri toorjuustusegu koogi peale. Raputa pinnale jõhvikaid, purustatud pähkleid ja kaneeli.