Otse sisu juurde
Prisma
Tooted
KontoSujuvam ostlemine ja Konto boonusega kuni 3% raha tagasiLogi sisse Konto kliendina ja kogud igalt ostult Konto boonust kuni 3%.Loe Konto kohta

Tunne seeni

Seened on tõeliselt mitmekülgsed toiduained, lisades roogadele maitset, tekstuuri ja mitmekesisust. Olgu tegemist lihtsa kiire praega või gurmeeroaga, seened sobivad nii igapäevaseks toiduvalmistamiseks kui ka pidulauale. Erinevatel seentesortidel on oma nägu ja maitse, mistõttu tasub nendega lähemalt tuttavaks saada.

  • Puhasta seened kergelt harjaga või pühkides. Väldi pesemist, et seen ei kaotaks maitset ega tekstuuri.
  • Seeni on lihtne ja kiire valmistada. Viilutatud seened küpsevad pannil alla 10 minuti.
  • Prae seeni kõigepealt kuival pannil ilma rasvata, et liigne vedelik aurustuks. Seejärel lisa õli või võid ning jätka praadimist, kuni seened pruunistuvad.
  • Proovi toiduvalmistamisel ka seenesegu, mis toob roogadesse mitmekesiseid maitseid ja tekstuure. Sobib pastadesse, risotodesse ja soolastesse pirukatesse.

Portobello

Suur tumedavärviline šampinjon. Tugev ja maitseküllane seen, millel on lihane maitse ning tihe tekstuur. Sobib grillimiseks, täidisega küpsetamiseks või pihvi asemel burgeris.

Austerservik

Õrnalt aromaatne maitse ja krõmpsuv tekstuur. Sobib praetult lisandiks, kastmetesse ja köögiviljakotlettidesse.

Šiitake

Tugev, lihane ja õrnalt suitsune maitse. Söö praetult või keedetult. Sobib eriti hästi Aasia toitudes, näiteks raamenis ja wokiroogades.

Pruun šampinjon

Sügavam ja täidlasem maitse kui valgel šampinjonil. Kasutatakse nagu valget šampinjoni, kuid annab roogadele täidlasema ja rikkalikuma maitse. Sobib toorelt salatitesse ja pitsakatteks ning praetult omlettidesse, kastmetesse ja pajaroogadesse.

Shimeji

Praetult õrnalt pähkline, veidi magus ja täidlane maitse. Tume shimeji on maitselt tugevam kui hele. Enne kasutamist lõika jalg ära. Söö praetult või keedetult, sest toorelt on maitse mõrkjas. Sobib suppidesse, kausi- ja wokiroogadesse.