Šnitsel broilerifileest Viini moodi
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Lihtne valmistada, Kiire valmistada

Šnitsel broilerifileest Viini moodi

4 portsjonit
Kiire valmistada
Lihtne valmistada

 

Kuigi klassikaline Viini šnitsel valmib vasikalihast, siis Viini moodi võib šnitsleid valmistada ka sea sise- või välisfileest. Sel juhul on see Schnitzel Wiener Art ehk Viinipärane šnitsel või šnitsel Viini moodi.

Lisa

Koostisosad

  • 4
    õhukest broilerifileed
  • 1 dl
    nisujahu
  • 0.5 tl
    soola
  • 0.5 tl
    valget pipart
  • 2 veidi
    muna +vett
  • 2.5 dl
    riivsaia
  • 0.5 tl
    soola
  • Praadimiseks:
  • 3 sl
    õli
  • 1 sl
    võid
  • Peale panemiseks:
  • 4
    anšoovisefileed
  • 4
    sidruniviilu
  • 1 spl
    kappareid
 

Valmistamisjuhend

Klopi fileed kahe kile vahel võimalikult õhukeseks. Doseeri ühele taldrikule nisujahu. Lisa hulka sool ja pipar. Vahusta teises taldrikus munad ja lisa tilk vett. Vala kolmandale taldrikult riivsai. Maitsesta soolaga.

Pööra fileesid kõigepealt maitsestatud nisujahus, seejärel kasta muna sisse ja lõpuks pööra riivsaia sees. Lase enne praadimist šnitslitel veidi kuivada.

Kuumuta suurel praepannil õli-võisegu. Lisa fileed ja küpseta mõõdukal temperatuuril umbes 3 minutit mõlemalt poolt. Kui praepann on väike, prae fileesid kahes osas.

Samal ajal tee valmis garneering. Selleks viiluta sidrun, keera anšoovised rulli ja aseta sidruniviiludele. Kurna kapparid ja tõsta samuti sidruniviiludele.