Liigitus
Šnitsel broilerifileest Viini moodi
4 portsjonit
Kiire valmistada
Lihtne valmistada
” Kuigi klassikaline Viini šnitsel valmib vasikalihast, siis Viini moodi võib šnitsleid valmistada ka sea sise- või välisfileest. Sel juhul on see Schnitzel Wiener Art ehk Viinipärane šnitsel või šnitsel Viini moodi.
Koostisosad
-
4õhukest broilerifileed
-
1 dlnisujahu
-
0.5 tlsoola
-
0.5 tlvalget pipart
-
2 veidimuna +vett
-
2.5 dlriivsaia
-
0.5 tlsoola
- Praadimiseks:
-
3 slõli
-
1 slvõid
- Peale panemiseks:
-
4anšoovisefileed
-
4sidruniviilu
-
1 splkappareid
Valmistamisjuhend
Klopi fileed kahe kile vahel võimalikult õhukeseks. Doseeri ühele taldrikule nisujahu. Lisa hulka sool ja pipar. Vahusta teises taldrikus munad ja lisa tilk vett. Vala kolmandale taldrikult riivsai. Maitsesta soolaga.
Pööra fileesid kõigepealt maitsestatud nisujahus, seejärel kasta muna sisse ja lõpuks pööra riivsaia sees. Lase enne praadimist šnitslitel veidi kuivada.
Kuumuta suurel praepannil õli-võisegu. Lisa fileed ja küpseta mõõdukal temperatuuril umbes 3 minutit mõlemalt poolt. Kui praepann on väike, prae fileesid kahes osas.
Samal ajal tee valmis garneering. Selleks viiluta sidrun, keera anšoovised rulli ja aseta sidruniviiludele. Kurna kapparid ja tõsta samuti sidruniviiludele.