Väike rabarberikook
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Piknik, Suvi, Sünnipäev, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Lastepidu, Eesti, Sisaldab teravilja, Sisaldab muna, Läti

Väike rabarberikook

7 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 1 pakk
    muretainast (500 g)
  • Täidis:
  • 1 l
    tükeldatud rabarberit
  • 1.8 dl
    suhkrut
  • 1 sl
    kartulitärklist
  • kaneeli
  • ingverit
  • (rohe-, pipar- vm münti)
 

Valmistamisjuhend

Sulata muretainas ja laota küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja ja servadele või rulli tainas ja aseta see vormi. Keeda suurem osa rabarberitükkidest kastrulis suhkruga pehmeks. Tõsta keev segu tulelt ning lisa pidevalt segades tilga veega segatud kartulitärklis. Kuumuta segu uuesti keemiseni ning lisa ülejäänud rabarberitükid. Lase segul jahtuda; soovi korral maitsesta. Vala rabarberisegu vormi taina peale. Vormi taina ääred sõrmedega täidise ümber ilusaks servaks ning määri munaga. Küpseta kooki ahjus 200 kraadi juures umbes 20 minutit.