Liigitus
Toorpasta ja pähkli-basiilikukaste
2 portsjonit
Kiire valmistada
Lihtne valmistada
” Toorpasta valmib suvikõrvitsast ja porgandist. See lihtne ja värske „pasta“ sobib suurepäraselt ka gluteenivaba dieedi pidajatele. Tõsta taldrikutele salatilehti, toorpastat, avokaadot ja tomateid.
Koostisosad
-
1värske suvikõrvits
-
1värske porgand
-
1 tlseesamiõli
- Pähkli-basiilikukaste:
-
2 dlIndia pähkleid
-
0.5 dlpiiniaseemneid
-
1 dlbasiilikulehti
-
soola
-
0.5küüslauguküünt
-
2 sloliiviõli
-
2 slvett
-
1 tllaimimahla
- Lisaks:
-
1värske avokaado
-
8kirsstomatit
-
salatit
Valmistamisjuhend
Leota pähkleid ja seemneid paar tundi külmas vees. Valmista „toorpasta“. Loputa suvikõrvits vee all ja koori porgand. Lõika aedviljad pikuti pooleks. Tõmba aedviljadest juustunoa või koorimisnoaga pikkupidi väga õhukesi viile. Lõika pikad viilud peenteks ribadeks. Tõsta aedviljaribad kaussi ja maitsesta seesamiõliga. Valmista pähkli-basiilikukaste. Nõruta pähklid ja seemned ning püreesta köögikombainis koos basiiliku, soola ja küüslauguga. Lisa õli, vesi ja laimimahl. Surista ühtlaseks kastmeks. Vajaduse korral vedelda veega. Tõsta kaste toorpastale ja sega läbi. Poolita avokaado ja eemalda seeme. Tõsta viljaliha lusikaga lõikelauale ja tükelda. Poolita kirsstomatid. Tõsta taldrikutele salatilehti, toorpastat, avokaadot ja tomateid.