Tomatisalat kuskussiga
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Salat, Taimetoit, Juur- ja köögiviljad, Suhkruvaba, Munavaba, Suvi, Lihtne valmistada, Varu aega, Sisaldab piima, Sisaldab laktoosi, Prantsuse, Pearoog

Tomatisalat kuskussiga

8-le inimesele
Varu aega
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 500 g
    kirsstomateid
  • 3 dl
    kuskussi
  • 3 dl
    aedviljapuljongit
  • 1
    sidruni riivitud koor
  • 4.5 sl
    sidrunimahla
  • 4 sl
    oliiviõli
  • 0.5 tl
    soola
  • 50 g
    rukolat
  • 1 dl
    hakitud maitsetaimi, näiteks peterselli ja piparmünti
  • 400 g
    halloumi juustu
  • 1 dl
    piiniaseemneid
 

Valmistamisjuhend

Pane kuskuss madala äärega kaussi ja kalla peale keev aedviljapuljong. Kata kaanega ja lase 5 minutit haududa.

Sega hulka pestud sidruni riivitud koor, sidrunimahl ja oliiviõli ning sool.

Sega kuskussi kahvliga, et sinna ei jääks tükke. Sega hulka pooled tomatid, rukola ja peenestatud maitsetaimed.

Tükelda halloumi. Pintselda pinda kergelt õliga. Küpseta või grilli restil kuldpruuniks.

Aseta kuskussi-tomatisegu serveerimisnõusse ja tõsta peale ülejäänud tomatid, halloumi tükid ja kuival pannil röstitud piiniaseemned.

Poolita tomatid ja pane need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lõikepind ülespoole. Küpseta ahjus 150 kraadi juures umbes 1,5 tundi.