Tomatirisoto
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Taimetoit, Juur- ja köögiviljad, Munavaba, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab teravilja, Itaalia, Pearoog

Tomatirisoto

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 2
    tomatit
  • 1 dl
    külmutatud sibulakuubikuid
  • 1
    purustatud küüslauguküüs
  • 3 sl
    õli
  • 3 dl
    pikateralist riisi
  • 1 l
    vett
  • 2
    köögiviljapuljongikuubikut
  • 1 sl
    tomatipastat
  • veidi suhkrut
  • 2 dl
    riivjuustu
  • 0.3 tl
    purustatud musta pipart
  • (soola)
  • Lisaks:
  • hakitud peterselli või murulauku
 

Valmistamisjuhend

Lõika tomatid väikesteks tükkideks. Hauta sibul ja purustatud küüslauguküüs kastrulis õlis klaasjaks ning lisa riis. Sega, kuni riis on läbipaistev. Kuumuta teises kastrulis köögiviljapuljong keemiseni ja lisa puljong kolmes osas riisile, oodates enne uue osa lisamist, kuni eelmine puljongikogus on jõudnud riisi imenduda. Risoto peab jääma kreemjas ning riis pehmuselt al dente. Lisa tomatikuubikud ja -pasta ning näpuotsatäis suhkrut. Hauta paar minutit ning lisa riivjuust, must pipar ning vajadusel sool. Kuumuta ning serveeri krõbeda leivaga.