
Liigitus
Koostisosad
-
175 gmargariini
-
2.5 dlsuhkrut
-
4muna
-
2.5 dlnisujahu
-
4 slkakaopulbrit
-
2 tlküpsetuspulbrit
-
1 dlvett
- Piimašokolaadi kreem:
-
200 gpiimašokolaadi
-
1 purk(250 g) mascarpone't
-
2 sltuhksuhkrut
-
50 gmargariini
- Glasuur:
-
100 gtumedat šokolaadi
-
0.8 dlvahukoort
-
1 slmargariini
Valmistamisjuhend
Vahusta margariin ja suhkur. Lisa ühekaupa munad, pidevalt edasi vahustades. Sega nisujahu hulka kakaopulber ja küpsetuspulber, sõelu läbi ning seega veega vaheldumisi taina hulka.
Vooderda umbes 18 x 26 cm suurune ahjuvorm küpsetuspaberiga. Kalla tainas vormi. Küpseta 175-kraadise ahju alumises osas umbes 60 minutit või kuni tikuga katsudes jääb tikk kuivaks.
Lõika jahtunud koogipõhi kaheks. Sulata tükeldatud šokolaad mikrolaineahjus või vesivannil. Vahusta mascarpone, margariin ja tuhksuhkur. Sega hulka šokolaad. Määri kreem koogipõhjale. Tõsta peale teine koogipõhi.
Valmista glasuur. Tükelda tume šokolaad. Lase koor keema ja tõsta kastrul pliidilt. Sega hulka šokolaaditükid ja margariin. Vala glasuur koogi peale. Lase vähemalt tund külmikus seista. Lõika tükkideks.