Singitäidisega ahjukartulid
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Juur- ja köögiviljad, Suvi, Lihtne valmistada, Varu aega, Sisaldab piima, Sisaldab laktoosi, Sisaldab veiseliha, Sisaldab sealiha, Sisaldab liha, Pearoog

Singitäidisega ahjukartulid

4 portsjonit
Varu aega
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 4
    suurt ahjukartulit (nt Rosamunda)
  • Täidis:
  • 1
    väike sibul
  • 1 sl
    õli
  • 100 g
    singiribasid
  • veidi soola ja purustatud musta pipart
  • 0.2 tl
    mõõdukalt teravat purustatud tšillit
  • 120 g
    hapukoort
  • 1 sl
    sinepit
  • 2 dl
    riivjuustu
  • Katteks:
  • 0.5
    punast paprikat
  • 3 sl
    hakitud murulauku
 

Valmistamisjuhend

Pese kartulid ja torgi neisse kahvliga augud. Mähi kartulid ükshaaval fooliumisse. Küpseta 200-kraadises ahjus, kuni kartulid on pehmed (sõltuvalt kartulite suurusest umbes 1,5 tundi). Poolita kartulid ning tõsta sisu lusikaga kaussi, nii et koore sisse jääks umbes 0,5 cm paksune kiht. Suru kartulite sisu kahvliga puruks. Koori ja haki sibul ning hauta õlis klaasjaks. Lisa singiribad ja maitseained, sega ning kuumuta. Sega täidise koostisosad, jättes pool juustust katmiseks. Tõsta segu kartulitesse. Puista üle riivjuustuga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit või kuni pind on kaunilt kuldne. Haki paprika ning sega murulauguga kokku. Puista paprikasegu kartulitele.