Liigitus
Koostisosad
-
2šalottsibulat
-
1küüslauguküüs
-
1 pakkvärskeid šampinjone või 2 dl kuivatatud seeni
-
7 dlvett
-
2kanapuljongikuubikut
-
3 dlpudruriisi
-
1 dlkuiva valget veini
-
0.5 dlkohvikoort
-
hakitud värsket tüümiani
-
1 dlriivitud parmesani
Valmistamisjuhend
Koori ja haki sibulad ja küüslauk. Kuumuta kanapuljong potis keemiseni. Hauta teises kastrulis tilgas õlis hakitud sibul, küüslauk ja seened klaasjaks, lisa riis ning kuumuta segu natuke aega pidevalt segades. Lisa veidi keevat kanapuljongit ja lase sel riisi imenduda. Lisa samamoodi kahes osas ülejäänud puljong. Kui kasutad kuivatatud seeni, purusta need ning lisa segule. Kuumuta segu tasasel tulel umbes 25 minutit, vajadusel lisa tilk vedelikku. Risoto peab jääma vedelama pudru konsistentsiga. Lõpuks lisa koor ja valge vein ning kuumuta segu keemiseni. Lisa hakitud tüümian ja riivitud parmesan. Serveeri niisama krõbeda leivaga või paku näiteks liha või kana kõrvale.