Seene-tomatirisoto
Meeldib
1 1
Sobib mulle
50%


Liigitus

Taimetoit, Juur- ja köögiviljad, Sisaldab seeni, Itaalia, Pearoog

Seene-tomatirisoto

2 portsjonit

Lisa

Koostisosad

  • 1 karp
    šampinjone (200 g)
  • 1
    väike sibul
  • 1
    küüslauguküüs
  • 1 sl
    võid
  • 1 sl
    oliiviõli
  • 1.5 dl
    risotoriisi
  • 3.5 dl
    köögiviljapuljongit
  • 2 sl
    hakitud päikesekuivatatud tomateid
  • peotäis rukolat
  • 1 sl
    sidrunimahla
  • Lisaks:
  • riivitud parmesani
 

Valmistamisjuhend

Harja seened puhtaks ja tükelda. Koori ja haki sibul ja küüslauk. Prae seeni kastrulis, kuni vedelik neist aurustub. Tõsta seened kõrvale. Hauta sibul ja küüslauk rasvas klaasjaks. Lisa riis ja sega, kuni see on läbipaistev. Lisa veidi köögiviljapuljongit ja sega, kuni vedelik riisi imendub. Lisa vähehaaval puljongit. Jätka hautamist ja puljongi lisamist umbes 20 minutit, kuni risoto on peaaegu valmis. Lisa hautamise lõpus seened, päikesekuivatatud tomatid ja rukola. Maitsesta risoto sidrunimahlaga ja puista üle riivitud parmesaniga.