Roheline salat
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Salat, Taimetoit, Vegan, Juur- ja köögiviljad, Laktoosivaba, Ei sisald. piimatooteid, Munavaba, Suvi, Lihtne valmistada, Kiire valmistada, Eelroog

Roheline salat

10 portsjonit
Kiire valmistada
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 2 pakki
    salatit või salatipead
  • 2
    potti lehtsalatit
  • 2 pakki
    rukolat või 5 dl värsket spinatit
  • 6 dl
    punast peakapsast
  • 2 karpi
    kirsstomateid
  • 2 dl
    porrulauku või rohelist sibulat (soovi korral)
  • Kaste:
  • 2
    küüslauguküünt
  • 1 dl
    õli
  • 4 sl
    palsamiäädikat
  • 2 tl
    sinepit
  • 2 tl
    suhkrut
  • soola
  • pipart
  • Kaunistamiseks:
  • murulauku
  • Krutoonid:
  • 5 viilu
    röstsaia
  • 0.5 dl
    õli
  • 1
    küüslauguküüs
 

Valmistamisjuhend

Valmista krutoonid ehk röstitud saiakuubikud. Lõika saiaviilud kuubikuteks ja pane kaussi. Lisa õli ja purustatud küüslauk ning sega kokku. Vala saiakuubikud õhukese kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Rösti 175-kraadise ahju ülaosas umbes 10 minutit, kuni krutoonid on veidi värvi juurde saanud. Lase jahtuda. Pese salatid ja nõruta korralikult kuivaks. Kasuta salatis eri sorte sõltuvalt saadavusest. Pese ja poolita tomatid. Poolita porrulauk ja pese hoolikalt puhtaks. Viiluta. Rebi salatilehed tükkideks ja sega kõik salati koostisosad kokku. Valmista salatikaste. Koori ja purusta küüslauguküüned. Sega kaste ja serveeri koos salatiga. Lisa salatile krutoonid või serveeri need eraldi nõus.