Liigitus
Koostisosad
-
2 pakkisalatit või salatipead
-
2potti lehtsalatit
-
2 pakkirukolat või 5 dl värsket spinatit
-
6 dlpunast peakapsast
-
2 karpikirsstomateid
-
2 dlporrulauku või rohelist sibulat (soovi korral)
- Kaste:
-
2küüslauguküünt
-
1 dlõli
-
4 slpalsamiäädikat
-
2 tlsinepit
-
2 tlsuhkrut
-
soola
-
pipart
- Kaunistamiseks:
-
murulauku
- Krutoonid:
-
5 viiluröstsaia
-
0.5 dlõli
-
1küüslauguküüs
Valmistamisjuhend
Valmista krutoonid ehk röstitud saiakuubikud. Lõika saiaviilud kuubikuteks ja pane kaussi. Lisa õli ja purustatud küüslauk ning sega kokku. Vala saiakuubikud õhukese kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Rösti 175-kraadise ahju ülaosas umbes 10 minutit, kuni krutoonid on veidi värvi juurde saanud. Lase jahtuda. Pese salatid ja nõruta korralikult kuivaks. Kasuta salatis eri sorte sõltuvalt saadavusest. Pese ja poolita tomatid. Poolita porrulauk ja pese hoolikalt puhtaks. Viiluta. Rebi salatilehed tükkideks ja sega kõik salati koostisosad kokku. Valmista salatikaste. Koori ja purusta küüslauguküüned. Sega kaste ja serveeri koos salatiga. Lisa salatile krutoonid või serveeri need eraldi nõus.