Põrsafilee Teksase moodi ja virsiku-grillkaste
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Pearoog, Ameerika, Sealiha, Sisaldab liha, Sisaldab sealiha, Sisaldab pähkleid, Jaanid, Varu aega, Keskmine raskusaste, Ei sisald. piimatooteid, Laktoosivaba, Grill

Põrsafilee Teksase moodi ja virsiku-grillkaste

4 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

 

Keeda põrsafilee juurde hõrk kaste, milles on virsikut, koolajooki ja tšillipipart. Küpseta põrsafilee grillil, maitsesta kastmega ja lase fooliumi all tõmmata. Vaata suvise grillpeo juhist!

Lisa

Koostisosad

  • 600 g
    põrsa sisefileed
  • 1 tl
    soola
  • 1 tl
    pihvimaitseainet
  • 1 tl
    jahvatatud vürtsköömneid
  • 0.5 tl
    fariinsuhkrut
  • 0.2 tl
    tšillipipart
  • Virsiku-grillkaste:
  • 4 purk
    virsikut või 1(410/230 g) konservvirsikuid
  • 1
    sibul
  • 3
    küüslauguküünt
  • 1 sl
    oliiviõli
  • 2 dl
    koolajooki
  • 1 dl
    ketšupit
  • 4 sl
    fariinsuhkrut
  • 0.5 dl
    sojakastet
  • 0.5 tl
    tšillipipart
 

Valmistamisjuhend

Valmista kaste. Tükelda virsikud. Koori ja haki sibul ning küüslauguküüned. Kuumuta sibulaid kastruli põhjas õli sees. Lisa virsikud ja ülejäänud ained. Keeda 20 minutit. Püreesta ja jätka keetmist väiksel kuumusel umbes 15 minutit või seni, kuni kaste pakseneb.

Eemalda fileelt kelme ja kuivata pind köögipaberiga. Sega kokku maitseained ja hõõru liha pinnale. Pruunista filee kuumal grillil ja seejärel vähenda kuumust. Keera liha sageli. Umbes 15 minuti pärast suru lihatermomeeter liha kõige paksemasse kohta ja lase lihal küpseda, kuni lihatermomeeter näitab 74–76 kraadi.

Tõsta filee taldrikule ja nõruta peale pisut õli. Kata fooliumiga. Lase 10 minutit tõmmata. Filee küpseb edasi ka tõmbamise ajal. Paku ülejäänud kaste liha kõrvale.