Pasha-rullbiskviit
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Lihavõtted, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna

Pasha-rullbiskviit

10 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

 

Lihavõtteaja magustoit on pasha-rullbiskviit. Pasha moodi maitse moodustub suus sulavast koore-kohupiimasegust, virsikust, pistaatsiapähklitest ja rosinatest. Lase valmis rullbiskviidil umbes tund aega külmikus seista. Paku hea tee või kohvi juurde.

Lisa

Koostisosad

  • 4
    kanamuna
  • 1.5 dl
    suhkrut
  • 1 dl
    nisujahu
  • 0.8 dl
    kartulitärklist
  • 1 tl
    küpsetuspulbrit
  • Täidis ja kate:
  • 1 dl
    pistaatsiapähkleid
  • 0.5 dl
    rosinaid
  • 1 purk
    (410/230 g) virsikupoolikuid
  • 2 dl
    vahukoort
  • 0.5 dl
    suhkrut
  • 1 purk
    (200 g) vanillikohupiima
 

Valmistamisjuhend

Vahusta munad ja suhkur. Sega omavahel kuivained ja sõelu vahustatud muna hulka. Pane tainas küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta 225-kraadises ahjus umbes 7 minutit. Pööra plaat tagurpidi suhkruga kaetud küpsetuspaberi peale. Eemalda alumine paber ja lase jahtuda.

Mikserda vahukoor ja suhkur vahuks. Lisa kohupiim. Jäta umbes 1 dl kohupiimasegu kaunistamiseks. Koori ja tükelda pistaatsiapähklid, jäta osa kaunistamiseks. Sega kohupiimasegu hulka pähklid ja rosinad.

Määri kohupiimasegu tainapõhjale. Viiluta virsikud. Jäta üks poolik virsik kaunistamiseks. Lao virsikuviilud tainapõhja pikemale servale ja alusta sealt ka rullimist. Keera rulli.

Lase rullbiskviidil umbes tund aega külmikus seista. Määri peale ülejäänud kohupiimasegu. Kaunista virsiku ja pähklitega.