Õunakook
Meeldib
1 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Puuviljad, Munavaba, Suvi, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab tsitruseid

Õunakook

10 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 5 dl
    nisujahu
  • 2 dl
    suhkrut
  • 1 tl
    kaneeli
  • 225 g
    margariini
  • Täidis:
  • 1 kg
    õunu
  • 1 tl
    kaneeli
  • 0.5 dl
    suhkrut
  • 1 sl
    sidrunimahla (õunte pruunikstõmbumise vastu; pole kohustuslik)
  • Katteks:
  • tuhksuhkrut
  • Serveerimiseks:
  • vanillijäätist või -kastet
 

Valmistamisjuhend

Sega jahu, suhkur, kaneel ja rasv kausis ühtlaseks tainaks. Laota 2/3 tainast lahtikäiva vormi (läbimõõduga 24 cm) põhja ja servadele. Koori õunad, eemalda südamikud ja lõika viiludeks. Lisa viiludele 1 tl kaneeli, sidrunimahl ja suhkur ning sega läbi. Kata vormipõhi ühtlaselt õunaviiludega. Puista ülejäänud tainas puruna koogi peale. Küpseta 175 kraadi juures umbes 45 minutit. Lükka kook silikoonist spaatliga vormi servadest lahti. Lase vormis jahtuda. Eemalda serv, aga jäta põhi serveerimiseks koogi alla, kuna küpsetise põhi on õuntest nõrgunud mahlast üpris niiske. Sõelu pinnale tuhksuhkrut või kaunista õunaviiludega. Serveeri soovi korral vanillikastme või -jäätisega.