Oahummus
Meeldib
3 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Taimetoit, Vegan, Juur- ja köögiviljad, Laktoosivaba, Gluteenivaba, Suhkruvaba, Ei sisald. piimatooteid, Munavaba, Lihtne valmistada, Kiire valmistada, Araabia, Eelroog

Oahummus

8 portsjonit
Kiire valmistada
Lihtne valmistada

 

Hummus on määre, mis maitseb hästi nii leiva peal kui ka toidu kõrvale. Oahummus säilib külmikus umbes neli ööpäeva.

Lisa

Koostisosad

  • 1 dl
    seesamiseemneid
  • 1 purk
    (400/270 g) pruune konservube
  • 2 sl
    sidrunimahla
  • 1
    väike küüslauguküüs
  • 0.5 tl
    jahvatatud vürtsköömneid
  • 0.5 tl
    soola
  • 0.2 tl
    Cayenne'i pipart
  • 3 sl
    oliiviõli
  • 0.5 dl
    vett
 

Valmistamisjuhend

Rösti seesamiseemneid kuival pannil, kuni need saavad pisut värvi. Tõsta seemned kõrge servaga kaussi ja püreesta saumikseriga ühtlaseks pastaks. Loputa ja nõruta oad. Kaabi kannmikserisse seesamiseemnepasta ja lisa neile oad. Sega. Lisa sidrunimahl, pressitud küüslauguküüs ja muud koostisained ning surista ühtlaseks määrdeks. Vajaduse korral vedelda veega. Tõsta hummus serveerimisnõusse ja piserda peale pisut õli. Määre säilib külmikus umbes 4 päeva.