Mahlane lõhepirukas
Meeldib
2 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Jõulud, Sisaldab kala, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Varu aega, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Pearoog

Mahlane lõhepirukas

6 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 150 g
    margariini
  • 3 dl
    nisujahu
  • 3 sl
    vett
  • 0.2 tl
    soola
  • või
  • 400 g
    külmutatud pirukatainast
  • Täidis:
  • 300 g
    õrnsoolalõhet
  • 2 sl
    hakitud tilli
  • 200 g
    kodujuustu
  • 2 dl
    riivjuustu
  • 3
    muna
  • 3 dl
    piima
  • 2 sl
    sinepit
  • 1 tl
    suhkrut
 

Valmistamisjuhend

Sega pehme rasv jahuga. Lisa vesi, näpuotsatäis soola ja sega ühtlaseks. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva vormi (läbimõõduga 24 cm) põhja ja servadele. Torka põhi kahvliga auguliseks ning pane mõneks ajaks külmkappi või sügavkülma. Jaota lõheviilud, kodujuust, riivjuust ja till kihtidena tainale. Sega kausis kokku munad, piim, sinep ja suhkur. Vala täidis munapiimaga üle. Küpseta pirukat 200 kraadi juures umbes tund aega, kuni täidis on keskelt täiesti hüübinud. Lase enne vormist välja võtmist natuke jahtuda.