Meeldib
2
0
Sobib mulle
50%
Liigitus
Koostisosad
-
150 gmargariini
-
3 dlnisujahu
-
3 slvett
-
0.2 tlsoola
-
või
-
400 gkülmutatud pirukatainast
- Täidis:
-
300 gõrnsoolalõhet
-
2 slhakitud tilli
-
200 gkodujuustu
-
2 dlriivjuustu
-
3muna
-
3 dlpiima
-
2 slsinepit
-
1 tlsuhkrut
Valmistamisjuhend
Sega pehme rasv jahuga. Lisa vesi, näpuotsatäis soola ja sega ühtlaseks. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva vormi (läbimõõduga 24 cm) põhja ja servadele. Torka põhi kahvliga auguliseks ning pane mõneks ajaks külmkappi või sügavkülma. Jaota lõheviilud, kodujuust, riivjuust ja till kihtidena tainale. Sega kausis kokku munad, piim, sinep ja suhkur. Vala täidis munapiimaga üle. Küpseta pirukat 200 kraadi juures umbes tund aega, kuni täidis on keskelt täiesti hüübinud. Lase enne vormist välja võtmist natuke jahtuda.