Liigitus
Küüslaugune sisefilee ja mustsõstrakaste
6 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada
” Sisefileed katab küüslauguvõi ja mahe mustsõstrakaste.
Koostisosad
-
1.2 kgveise sisefileed
-
1 tlsoola
-
0.5 tlpurustatud musta pipart
- Praadimiseks:
-
võid ja õli
- Küüslauguvõi:
-
50 gvõid
-
4küüslauguküünt
-
1 slpeenestatud peterselli
- Mustsõstrakaste:
-
2 dlkanget lihapuljongit
-
2 dlpunast veini
-
1 dlvahukoort
-
1 dlkülmutatud mustsõstraid
-
2 slfariinsuhkrut
-
1.5 slmaisitärklist
-
õli
Valmistamisjuhend
Eemalda fileelt kelme. Pruunista fileetüki pinda või-õlisegus kuumal pannil. Maitsesta soola ja pipraga. Pane liha ahjuvormi ja suru kõige paksemasse kohta lihatermomeeter. Küpseta ahjus 200 kraadi juures, kuni liha sisetemperatuur on 58 kraadi.
Sega pehme või sisse riivitud küüslauguküüned ja peenestatud petersell. Tõsta võisegu lusikaga filee pinnale ja mähi filee fooliumisse ning lase 10 minutit tõmmata. Lõika liha viiludeks.
Sel ajal, kui liha tõmbab, tee valmis kaste. Mõõda kastrulisse lihapuljong, punane vein, koor, mustsõstrad ja suhkur. Keeda 10 minutit. Aja kaste läbi sõela ning paksenda veetilgas lahustatud maisitärklisega, lase korraks keema, samal ajal segades.