Küüslaugune sisefilee ja mustsõstrakaste
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab piima, Sisaldab laktoosi, Sisaldab veiseliha, Sisaldab liha, Veiseliha, Pearoog

Küüslaugune sisefilee ja mustsõstrakaste

6 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

 

Sisefileed katab küüslauguvõi ja mahe mustsõstrakaste.

Lisa

Koostisosad

  • 1.2 kg
    veise sisefileed
  • 1 tl
    soola
  • 0.5 tl
    purustatud musta pipart
  • Praadimiseks:
  • võid ja õli
  • Küüslauguvõi:
  • 50 g
    võid
  • 4
    küüslauguküünt
  • 1 sl
    peenestatud peterselli
  • Mustsõstrakaste:
  • 2 dl
    kanget lihapuljongit
  • 2 dl
    punast veini
  • 1 dl
    vahukoort
  • 1 dl
    külmutatud mustsõstraid
  • 2 sl
    fariinsuhkrut
  • 1.5 sl
    maisitärklist
  • õli
 

Valmistamisjuhend

Eemalda fileelt kelme. Pruunista fileetüki pinda või-õlisegus kuumal pannil. Maitsesta soola ja pipraga. Pane liha ahjuvormi ja suru kõige paksemasse kohta lihatermomeeter. Küpseta ahjus 200 kraadi juures, kuni liha sisetemperatuur on 58 kraadi.

Sega pehme või sisse riivitud küüslauguküüned ja peenestatud petersell. Tõsta võisegu lusikaga filee pinnale ja mähi filee fooliumisse ning lase 10 minutit tõmmata. Lõika liha viiludeks.

Sel ajal, kui liha tõmbab, tee valmis kaste. Mõõda kastrulisse lihapuljong, punane vein, koor, mustsõstrad ja suhkur. Keeda 10 minutit. Aja kaste läbi sõela ning paksenda veetilgas lahustatud maisitärklisega, lase korraks keema, samal ajal segades.