Kergelt vürtsikas kõrvitsapirukas
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Jõulud, Juur- ja köögiviljad, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Eelroog

Kergelt vürtsikas kõrvitsapirukas

8 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

 

Tšilli annab mahedale kõrvitsapirukale pisut särtsu.

Lisa

Koostisosad

  • 4
    lehte (u 400 g) külmutatud võitainast
  • Täidis:
  • 0.5 kg
    talikõrvitsat
  • 1 dl
    koort
  • 0.8 tl
    tšillipulbrit
  • 4
    kanamuna
  • 0.2 tl
    muskaatpähklit
  • 1.5 tl
    soola
  • 0.2 tl
    musta pipart
 

Valmistamisjuhend

Sulata tainalehed pakendil oleva õpetuse järgi. Rulli tainalehed jahuga kaetud laual üheks tükiks. Pane tainapõhi küpsetuspaberiga vooderdatud pirukavormi (läbimõõt u 20 x 34 cm) nii, et tainast jätkub ka servadele. Eelküpseta tainapõhja 225 kraadi juures umbes 10 minutit.

Koori ja tükelda kõrvits. Keeda väheses vees täiesti küpseks. Vala keeduvesi ära. Lisa kõrvitsale koor ja tšillipulber. Püreesta saumikseriga.

Lase segul pisut jahtuda ning lisa hulka kanamunad. Maitsesta muskaatpähkli, soola ja pipraga. Maitse. Kalla täidis pirukavormi ja küpseta 200-kraadise ahju alumisel tasandil 25–30 minutit. Jahuta ja paku näiteks koos värske salatiga.