Juustused krõbesellerid ja dipp
Meeldib
2 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Taimetoit, Juur- ja köögiviljad, Gluteenivaba, Suhkruvaba, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab piima, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Eelroog

Juustused krõbesellerid ja dipp

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

 

Krõbedikke saab teha ka aromaatsest juursellerist. Dipile annab maitset ahjus röstitud küüslauk.

Lisa

Koostisosad

  • 400 g
    juursellerit
  • 2 sl
    oliiviõli
  • Juustu-maitsesegu:
  • 1 dl
    riivitud parmesani
  • 1 tl
    kuivatatud rosmariini
  • 0.5 tl
    tšillimaitsesegu veskist
  • Küpseküüslaugu dipp:
  • 6
    küüslauguküünt
  • 1 sl
    oliiviõli
  • 1.5 dl
    majoneesi
 

Valmistamisjuhend

Koori juurseller ja lõika peenteks pikkadeks kangideks. Laota sellerikangid ahjuplaadile ning piserda üle oliiviõliga. Koori küüslauguküüned ja tõsta fooliumilehele. Vala peale oliiviõli. Keera foolium nutsakuks. Tõsta nutsak sellerite kõrvale ahjuplaadile. Küpseta sellerikange 225-kraadises ahjus kõigepealt 15 minutit. Võta ahjust välja ja sega pisut. Võta küüslaugunutsak ahjust ja lase jahtuda. Sega kokku juustu-maitsesegu koostisained. Raputa sellerikangidele. Küpseta veel 5–7 minutit, kuni juust hakkab värvi võtma. Purusta küüslauguküüned kahvliga ja sega majoneesi hulka. Paku krõbesellerite juurde dipiks.