Meeldib
3
0
Sobib mulle
50%
Liigitus
Juurvilja galette
4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste
” Galette on prantsuse pirukas, mille servad keeratakse üsna kaugele täidise peale.
Koostisosad
-
2 dlnisujahu
-
1 dlrukkijahu
-
0.5 dlõli
-
0.8 tlsoola
-
1 dlvett
- Täidis:
-
2porgandit
-
2väikest peeti
-
1 slõli
-
pisut soola
-
1 dlcrème fraîche´i
-
1 dlmurendatud feta juustu
-
1 tlpunet või tüümiani
-
peterselli
Valmistamisjuhend
Lõika porgandid ja peedid peaaegu läbipaistvalt õhukesteks viiludeks. Pane viilud kaussi, sega hulka õli ja sool. Sega kausis jahu ja sool. Lisa õli ja vesi. Sega tainas ühtlaseks, ära sõtku. Vormi tainas palliks ja rulli jahusel küpsetuspaberil umbes 30 cm läbimõõduga kettaks. Määri kettale crème fraîche, murendatud feta ja pune. Lisa peale juurviljad. Voldi taina servad täidise peale. Küpseta 200-kraadise ahju keskosas umbes 25 minutit või kuni põhi on küps. Haki peale peterselli.