Juurvilja galette
Meeldib
3 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Taimetoit, Juur- ja köögiviljad, Suhkruvaba, Munavaba, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Prantsuse, Eelroog, Pearoog

Juurvilja galette

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

 

Galette on prantsuse pirukas, mille servad keeratakse üsna kaugele täidise peale.

Lisa

Koostisosad

  • 2 dl
    nisujahu
  • 1 dl
    rukkijahu
  • 0.5 dl
    õli
  • 0.8 tl
    soola
  • 1 dl
    vett
  • Täidis:
  • 2
    porgandit
  • 2
    väikest peeti
  • 1 sl
    õli
  • pisut soola
  • 1 dl
    crème fraîche´i
  • 1 dl
    murendatud feta juustu
  • 1 tl
    punet või tüümiani
  • peterselli
 

Valmistamisjuhend

Lõika porgandid ja peedid peaaegu läbipaistvalt õhukesteks viiludeks. Pane viilud kaussi, sega hulka õli ja sool. Sega kausis jahu ja sool. Lisa õli ja vesi. Sega tainas ühtlaseks, ära sõtku. Vormi tainas palliks ja rulli jahusel küpsetuspaberil umbes 30 cm läbimõõduga kettaks. Määri kettale crème fraîche, murendatud feta ja pune. Lisa peale juurviljad. Voldi taina servad täidise peale. Küpseta 200-kraadise ahju keskosas umbes 25 minutit või kuni põhi on küps. Haki peale peterselli.