India pähkli-paprikamääre
Meeldib
2 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Taimetoit, Vegan, Juur- ja köögiviljad, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab pähkleid, Sisaldab tsitruseid, Eelroog

India pähkli-paprikamääre

7 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

 

Erinevad määrded sobivad nii määrdeks, dipiks kui ka toidule mahlasuse andmiseks. Proovi paprikamääret leiva peale, võileivatordi täidisena või dipina.

Lisa

Koostisosad

  • 2
    punast paprikat
  • 100 g
    India pähkleid
  • 8
    päikesekuivatatud tomatit
  • 2 sl
    hakitud maitsetaimi, näiteks basiilikut, peterselli
  • 1 sl
    sidrunimahla
  • veidi
    soola
  • veidi
    purustatud musta pipart
  • 2 sl
    oliiviõli
 

Valmistamisjuhend

Loputa paprikad ja küpseta neid tervelt ahjus grillfunktsioonil 225 kraadi juures 20–25 minutit. Keera paprikaid, kuni kogu pind on tumedaks küpsenud. Pane küpsenud paprikad külmutuskotti ja lase jahtuda. Eemalda noaotsaga tõmmates paprikalt nahk. Poolita paprikad ja vala nende sees olev vedelik lõiketeraga köögikombaini. Lisa köögikombaini pähklid ja töötle pastaks. Eemalda paprikatelt seemned ja varreosa. Pane paprikad, tomatid, peenestatud maitsetaimed, sidrunimahl ja maitseained köögikombaini. Töötle ühtlaseks pastaks. Vedelda õliga.