Liigitus
India pähkli-paprikamääre
7 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada
” Erinevad määrded sobivad nii määrdeks, dipiks kui ka toidule mahlasuse andmiseks. Proovi paprikamääret leiva peale, võileivatordi täidisena või dipina.
Koostisosad
-
2punast paprikat
-
100 gIndia pähkleid
-
8päikesekuivatatud tomatit
-
2 slhakitud maitsetaimi, näiteks basiilikut, peterselli
-
1 slsidrunimahla
-
veidisoola
-
veidipurustatud musta pipart
-
2 sloliiviõli
Valmistamisjuhend
Loputa paprikad ja küpseta neid tervelt ahjus grillfunktsioonil 225 kraadi juures 20–25 minutit. Keera paprikaid, kuni kogu pind on tumedaks küpsenud. Pane küpsenud paprikad külmutuskotti ja lase jahtuda. Eemalda noaotsaga tõmmates paprikalt nahk. Poolita paprikad ja vala nende sees olev vedelik lõiketeraga köögikombaini. Lisa köögikombaini pähklid ja töötle pastaks. Eemalda paprikatelt seemned ja varreosa. Pane paprikad, tomatid, peenestatud maitsetaimed, sidrunimahl ja maitseained köögikombaini. Töötle ühtlaseks pastaks. Vedelda õliga.