Punane kalapada
Meeldib
3 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Sisaldab kala, Laktoosivaba, Gluteenivaba, Ei sisald. piimatooteid, Munavaba, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab tsitruseid, Kala, Prantsuse, Pearoog

Punane kalapada

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

 

Tomatitest ja ürtidest pakatavale kalapajale annab Lõuna-Prantsusmaa hõngu kaussi krooniv küüslaugune majonees.

Lisa

Koostisosad

  • 400 g
    lõhefileed
  • 2
    porgandit
  • 1
    sibul
  • 2
    küüslauguküünt
  • 75 g
    sellerit
  • 6
    väikest kartulit
  • 2 sl
    tomatipüreed
  • 2 sl
    oliiviõli
  • 5 dl
    vett
  • 200 g
    purustatud tomateid
  • 1
    loorberileht
  • 1 tl
    tüümiani
  • 1
    kalapuljongikuubik
  • 0.5
    sidruni mahl
  • 10
    musta oliivi
  • 1 tl
    soola
  • hakitud tilli
  • Lisaks:
  • 1 dl
    majoneesi
  • 1.5
    purustatud küüslauguküünt
  • soovi korral veidike safranit
 

Valmistamisjuhend

Eemalda lõhelt luud ja nahk ning lõika filee 2x2cm kuubikuteks. Raputa kalale1/2 tl soola ja sega läbi. Koori aedviljad. Lõika seller ja kartulid suupärasteks tükkideks, porgandid sektoriteks, viiluta sibulad.

Pane õli potti või paksu põhjaga kastrulisse. Kuumuta sibulad ja seller õlis kergelt äbi. Lisa vesi, tomatipasta, purustatud tomatid, loorberileht, tüümian ja murenda hulka puljongikuubik. Lase vaikselt keema ning lisa siis porgandid. Keeda kümmekond minutit.

Lisa kartulid ja lase haududa, kuni kartulid on pehmed. Pane tähele, et tomatist happelises leemes läheb kartlitel pehmenemiseks veidi enam aega kui tavapäraselt keetes. Kui kartulid-porgandid pehmed, lisa kalatükid, oliivid ja sidrunimahl. Kuumuta veel paar minutit ja jälgi, et kala kuumas leemes pudenema ei hakkaks. maitse leent, vajadusel lisa soola ja haki peale tilli. Paku paja juurde küüslauguga maitsestatud majoneesi.