Lapi juustu kangid ja viigimarjadipp
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Piimatooted, Suvi, Sünnipäev, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Sisaldab tsitruseid, Eelroog

Lapi juustu kangid ja viigimarjadipp

6 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 1 pakk
    (335 g) Lapi juustu
  • 1
    muna
  • 1 dl
    kuiva leivapuru või riivsaia
  • 1 tl
    basiilikut
  • 0.5 tl
    soola
  • purustatud musta pipart
  • Praadimiseks:
  • 1 dl
    rapsiõli
  • Viigimarjadipp:
  • 1 pakk
    (200 g) pehmeid viigimarju
  • 3 dl
    vett
  • 2 sl
    palsamiveiniäädikat
  • 1 sl
    suhkrut
  • 0.5
    sidruni riivitud koor ja mahl
 

Valmistamisjuhend

Valmista viigimarjadipp. Lõika viigimarjadelt kõvad varred ära. Lõika viigimarjad kääridega väikesteks tükkideks ja pane kastrulisse. Lisa vesi, veiniäädikas ja suhkur. Keeda umbes 10 minutit, vahepeal segades, kuni viigimarjad lagunevad ja kaste muutub paksuks. Maitsesta sidrunimahla ja riivitud sidrunikoorega. Püreesta kaste saumikseriga. Lase jahtuda. Lase vadakul Lapi juustust välja valguda. Tükelda juust umbes kahe sentimeetri laiusteks kangideks. Klopi munad supitaldrikus lahti. Sega teises supitaldrikus maitseained kokku leivapuru või riivsaiaga. Keera juustukange esmalt munas ja seejärel leivapurus või riivsaias. Tõsta lõikelauale ootama. Kuumuta pajas või pannil õli. Õli on sobivalt kuum, kui leivatükk umbes minutiga pruunistub. Prae pannil korraga paari juustukangi. Tõsta vahukulbiga köögipaberile nõrguma. Paku soojalt koos viigimarjadipiga.