Bataadi-kinoasalat
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Salat, Taimetoit, Vegan, Juur- ja köögiviljad, Laktoosivaba, Ei sisald. piimatooteid, Munavaba, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Aafrika, Eelroog

Bataadi-kinoasalat

2-le inimesele
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

 

Bataadi-kinoasalatis on kuivatatud jõhvikaid ning värskust annab sidrunine mündivinegrett.

Lisa

Koostisosad

  • 2 dl
    kinoad
  • 6 dl
    vett
  • 1
    aedviljapuljongikuubik
  • 1
    (800 g) bataat
  • 2 sl
    oliiviõli
  • 0.5 dl
    kuivatatud jõhvikaid
  • 50 g
    rukolat
  • Mündi-meevinegrett:
  • 2 sl
    sidrunimahla
  • 1 sl
    oliiviõli
  • 1 sl
    mett
  • 1 tl
    kuivatatud münti
 

Valmistamisjuhend

Loputa kinoad sõelas kuuma veega. Keeda kinoa aedviljapuljongis, järgi pakendil olevat õpetust. Nõruta ja lase jahtuda. Koori ja tükelda bataat. Laota bataaditükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, piserda peale õli ja sega. Küpseta 225-kraadises ahjus 25–30 minutit. Sega omavahel vinegreti koostisosad. Tõsta kaussi bataaditükid, kinoa, tükeldatud jõhvikad ja rukola. Sega hulka vinegrett.