Baklažaanivorm mozzarella\'ga
Meeldib
5 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Taimetoit, Juur- ja köögiviljad, Lihtne valmistada, Kiire valmistada, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab mett, Itaalia, Eelroog, Pearoog

Baklažaanivorm mozzarella\'ga

6 portsjonit
Kiire valmistada
Lihtne valmistada

 

Maitsev baklažaani-mozzarella-vorm maitseb hästi värske salatiga. Paku juurde röstsaia.

Lisa

Koostisosad

  • 3
    küüslauguküünt
  • 2 tl
    õli
  • 3 sl
    tomatipastat (püreed)
  • 2 purki
    (à 400 g) purustatud tomateid
  • 2 tl
    suhkrut või mett
  • 1.5 tl
    soola
  • 1 tl
    musta pipart
  • 100 g
    riivitud parmesani
  • 2
    suurt baklažaani
  • 1 sl
    õli
  • 400 g
    mozzarella't
  • 1
    pott basiilikut
  • Peale:
  • saiakuubikuid
 

Valmistamisjuhend

Valmista tomatikaste. Peenesta küüslauguküüned ja kuumuta neid potis õli sees. Lisa tomatipüree ja kuumuta. Vala potti ka purustatud tomatid ning maitsesta suhkru või mee, soola ja pipraga. Hauta kastet 15 minutit. Lisa riivitud parmesan.

Viiluta baklažaanid. Puista viiludele pisut soola. Pühi viiludele mõne aja pärast kogunev vedelik ära. Kuumuta praepannil õli ja küpseta viilusid mõlemalt poolt paar minutit.

Lao ahjuvormi põhja üks kiht baklažaaniviile, vala peale pool kastmest, seejärel lao peale mozzarella viile ja basiilikulehti. Korda kihtide ladumist veel kord. Küpseta vormi ahjus 200 kraadi juures umbes 30 minutit. Küpsetamise lõpupoole lisa vormiroa pinnale õliga segatud saiakuubikuid.