Apelsinipõrsas
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Gluteenivaba, Suhkruvaba, Munavaba, Lihtne valmistada, Varu aega, Sisaldab sealiha, Sisaldab liha, Sisaldab tsitruseid, Sealiha, Pearoog

Apelsinipõrsas

6 portsjonit
Varu aega
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 1 kg
    põrsa välisfileed
  • 1 tl
    soola
  • 0.5 tl
    musta pipart
  • 1 tl
    rosmariini
  • 1 sl
    sinepit
  • 0.5 dl
    apelsinimarmelaadi
  • Kaste:
  • 3 dl
    liha praeleent ja lihaleent
  • 1.5 sl
    apelsinimarmelaadi
  • 1.5 sl
    sojakastet
  • 0.8 dl
    koort
  • tumedat kastmepaksendajat
 

Valmistamisjuhend

Eemalda filee pinnalt kile. Raputa pinnale soola, pipart ja rosmariini. Pintselda pinnale sinepit ja apelsinimarmelaadi. Pane liha ahjuvormi. Küpseta 150 kraadi juures kaks tundi, kuni liha on väga pehme. Kasuta soovi korral lihatermomeetrit, et liha ei küpseks liigselt. Liha on mahlane ja küps, kui selle sisetemperatuur on 70 kraadi. Loputa pannilt maha praeleem, kurna ja vala potti. Lisa ülejäänud koostisosad ning tee sellest sobiva paksusega kaste. Serveeri koos keedetud aedviljade ja kartulitega.