Apelsini-basiilikulõhe
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab pähkleid, Sisaldab tsitruseid, Kala, Pearoog

Apelsini-basiilikulõhe

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 1
    pott basiilikut
  • 80 g
    piiniapähkleid
  • 1 tl
    sinepit
  • 2 sl
    apelsinimahla
  • 1 tl
    riivitud apelsinikoort
  • 0.2 dl
    oliiviõli
  • 1
    küüslauguküüs
  • 600 g
    lõhe- või vikerforelli fileed
  • soola
  • purustatud musta pipart
  • Veel läheb vaja:
  • 250 g
    kirsstomateid
  • oliiviõli
 

Valmistamisjuhend

Kuumuta ahi 200 kraadini. Jahvata basiilik, piiniapähklid, sinep, apelsinimahl ja koor kannmikseris pastaks. Lisa ühtlase joana oliiviõli, lase kannmikseril veel töötada. Koori ja purusta hulka küüslauguküüned. Maitsesta lõhe soola ja musta pipraga. Määri apelsini-basiilikupasta lõhe peale. Tõsta lõhe ahjuplaadile küpsetuspaberi peale. Loputa ja pane kirsstomatid kala kõrvale. Nirista nende peale oliiviõli. Küpseta ahju keskmises osas umbes 30 minutit, kuni kala on valmis. Serveeri kartulite või riisiga.