Mereannirisoto
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Munavaba, Suvi, Lihtne valmistada, Kiire valmistada, Sisaldab mereande, Koorikloomad, Itaalia, Pearoog

Mereannirisoto

2 portsjonit
Kiire valmistada
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 2 dl
    risotoriisi
  • 1
    väike (šalott)sibul
  • 1
    küüslauguküüs
  • 1 sl
    oliiviõli
  • 1 sl
    margariini või võid
  • 5 dl
    kalapuljongit
  • 2 dl
    kuiva valget veini
  • soola
  • musta pipart
  • veidi võid
  • 200 g
    krevette ja karpevõi külmutatud mereannisegu
  • riivitud parmesani
 

Valmistamisjuhend

Koori ja haki sibul ning purusta küüslauk. Kuumuta kastrulis õli ja või ning hauta sibul ja küüslauk klaasjaks.

Lisa riis ja kuumuta, kuni see on läbipaistev.

Lisa vähehaaval puljongit ja veini, lastes vedelikul vahepeal riisi imenduda. Kuumuta parajal temperatuuril. Risotoriis valmib umbes 18 minutiga ning peab jääma al dente.

Lisa sulanud mereannid ning sega.

Lisa riivitud parmesan.

Maitse ning kuumuta keemiseni. Võid lisada risotole veel noaotsatäie võid ja veidi vett, kui segu tundub liialt paks.