Uus ePrisma testversioon on avalik. Tule ja testi meie tulevast epoodi (hetkel veel tellida ei saa) ning anna tagasisidet. Töötame kõvasti, et avada võimalus toodete tellimisele ja pakkuda muid funktsioone! 🙂

S-Grupp vähendab oluliselt plastpakendite koguseid

Soome juhtiv kaubanduskontsern S-Grupp laiendab pidevalt vastutustundlikku pakendikasutust omamärgitoodete turustamisel. Näiteks on nüüd Rainbow viinamarjakarpide plastkaaned asendatud õhukese kilega, mis säästab aastas rohkem kui miljon kilekotti. Samuti hakati hakkliha pakendama plastkarpide asemel õhukesse kilesse, mis vähendab plasti kasutust aastas ligi 80 tonni. Ka paljudes muudes pakendites on plasti kogust vähendatud või on plast asendatud papiga.

Ühtlasi propageeritakse pakendite korduskasutamist, eriti logistikas. Näiteks on korduvkasutatavate puu- ja köögiviljakastide kasutamine 2019. aastal kasvanud võrreldes eelmise aastaga 22 %. Ka Eesti Prismades müüdavate puu- ja juurviljade müügikastid on korduvkasutatavad.

S-Grupis pakendatakase aastas ligi 10 tonni omabrändi pesupesemis- ja nõudepesuvahendeid taaskasutusse võetud plastikuga. Lisaks on kõik omabrändi aluspesu riidepuud täielikult tehtud uuesti ringlusse võetud plastist. Ning ööriiete ja hommikumantlite plastpakendite koguseid on iga aasta vähendatud umbes 3 tonni võrra.

Ühtekokku enam kui tuhandel S-Grupi toidupoodide omabränditoodete pakenditele on lisatud lihtsas keeles sorteerimisjuhiseid, et tarbijatel oleks pakendite ringlussevõtmiseks neid hõlpsam sorteerida.

Täpsemalt saab S-Grupis plastpakendite vähendamisest ja taaskasutusest lugeda SIIT.