Uus ePrisma testversioon on avalik. Tule ja testi meie tulevast epoodi (hetkel veel tellida ei saa) ning anna tagasisidet. Töötame kõvasti, et avada võimalus toodete tellimisele ja pakkuda muid funktsioone! 🙂
🚨Halbade ilmastikuolude tõttu on võimalik tellimuste hilinemine, vabandame!🚨

Prisma võõrustas Fairtrade Africa esindajaid: Eestis tarbija on üha teadlikum

Fairtrade Africa esindus on Eestis esmakordselt, et kohtuda kohalike ettevõtjatega ja tutvustada õiglase kaubanduse ideed Baltikumis. Organisatsioon esindab 1,3 miljonit kohalikku väikefarmerit.

Delegatsiooni külastus Prisma kauplusesse on tingitud nende pikaajalisest ja edukast koostööst Fairtrade’iga. „Prisma sortimendis on suur valik Fairtrade märgisega tooteid ning juba aastaid tagasi saime Õiglase kaubanduse sõbra tunnustuse. Muuhulgas on Prisma Eestis ainus kauplusekett, mille püsisortimendis on Fairtrade märgisega roosid ja banaanid,“ sõnas Prisma Peremarketi sortimendi- ja hankedirektor Kaimo Niitaru.

Eesmärk on külalistele tutvustada kohalikku turgu ning pakkuda kohalikele ettevõtetele võimalust kohtuda Aafrikas tegutsevate otseste koostööpartneritega. „Rõõm on Prisma toodete müüginumbrite pinnalt näha, et tarbijad soovivad vastutustundlikke ja eetilisi tooteid, kui neile antakse võimalus sellist valikut teha. Prismat võib Eestis nimetada selles valdkonnas teerajajaks,“ sõnas Fairtade’i esindaja Eesti, Jana Jesmin.

Prisma läinud ja käesoleva aasta tarbimisvõrdlus näitab, et teadlikke tarbijaid Eestis jagub. „Kuigi näiteks tavabanaani jaehind on 1,39 ja Faitrade 2,19 eurot kilo kohta, siis tänases 20% inflatsiooni tingimustes, kus inimesed eelistavad pigem soodsama hinnaga tooteid, on märkimisväärne, et Fairtrade banaani ost ei ole langenud,“ ilmestab Niitaru.

Külastust juhib Soome õiglase kaubanduse organisatsioon Fairtrade Finland/Reilu Kauppa, kes on vastutav ka Baltikumi Fairtrade teemade eest. Eilne visiit Eestisse on osa nädalasest programmist, millest kolm veedetakse Helsingis. Eesti külastust vedava Jesmini sõnul on Fairtrade Africa tegevused seotud arengukoostöö, seadusandluse ja poliitikaga. „Nädalase külastuse käigus kohtub Aafrika delegatsioon arengufinantseerijate, mõjuinvestorite, seadusloome ja poliitika eest vastutajatega ning ettevõtjatega. Me ühine eesmärk on edendada vastutustundlikumat seadusandlust ning tutvustada õiglase kaubanduse põhimõtteid,“ sõnas Jesmin.

Prismat külastasid Fairtrade Africa tegevjuht Isaac Tongola ja arenguprogrammide juht Chris Oluoch, Eesti Kaupmeeste Liidu tegevjuht Nele Peil ning Fairtrade Eesti kliendisuhetejuht Jana Jesmin. Pildil Prisma turundus- ja kommunikatsioonidirektor Liina Pärliniga.