Leia meie e-poest lai valik soodsa hinnaga lihavõtte maiustusi ja kaunistusi! ✨🐣🌸🐰 Vaata valikut SIIT
Hea ePrisma klient! Palun kontrollige oma tarneaadressi enne tellimuse esitamist.
Kui tarneaadress pole uuendatud, võib tekkida veakood 400, paludes tarneaadressi uuendamist.

HINNAÜLEVAADE: Millist kaupluseketti eelistada ehk millises e-poes on soodsaim toidukorv?

Nüüd, mil jõulud ja aastavahetus seljataga, mõtleb nii mõnigi meist vähemalt aasta alguses sellele, et pisut kokkuhoidlikum olla. Teadagi kulub rohkelt raha just toidupoes, millest ei saa keegi üle ega ümber. Võtsime taas kord ette hinnaülevaate tegemise, et siis rahakotile otsa vaadates teaksid, millist kaupluseketti täna eelistada.

Valisime välja kümme igapäevast toiduainet, mis enamasti ikka igaühe ostukorvi satuvad. Nendeks on: rukkileib viilutatud juust seahakkliha või 82% kaerahelbed jahutatud kanafilee tatar penne makaronid värske kurk Eesti värske kurk import

Nimekiri ees, asusime otsima odavaimat toodet järgmistest e-poodidestSelverCoopMaxima (Barbora) ja Prisma.

Et võrdlus oleks üheselt arusaadav, on toodete puhul võrreldud kilohinda, vaid või puhul võrdlesime 200-grammise paki hinda. Võrdlusesse on võetud ainult täishinnaga tooted, välja on jäetud kliendikaartide sooduspakkumised ja kampaaniahinnad.

Kui rukkileiva hind jääb Selveris, Coopis ja Prismas vahemikku 1.25 kuni 1.41 eurot kilo eest, siis Maximast saab rukkileiva kätte palju odavamalt, makstes seal 0.98 €/kg. Sama saab öelda ka tatra kohta: kui Selveris, Coopis ja Prismas on tatra kilohind kas 1.09 €/kg või 1.19 €/kg, siis Maximas hoopis 0.86 €/kg.

Kõige suurem hinnavahe kauplusekettide võrdluses on võil. Kui Selverist ja Prismast saab võid osta kilohinnaga 7.96 eurot, siis Coopis tuleb või eest välja käia peaaegu kaks eurot enam ehk 9.75.

Olgugi et kaerahelveste puhul oli odavaimaks eranditult kaupluseketi omatoode, siis erinesid hinnad seal peaaegu kahekordselt. Kui Maximas ja Prismas olid hinnad vastavalt 0.40 €/kg ja 0.42 €/kg, siis nii Selveris kui Coopis peab kilogrammi kaerahelveste eest välja käima 0.78 eurot.

Värske Eesti kurgi hinnatase kõigub kaupluste lõikes ühe euro piires, jäädes vahemikku 4.98 €/kg Maximas ja 5.99 €/kg Selveris. Importkurgi hinnatase kõigub vaid kümne sendi piires, jäädes vahemikku 1.69-1.79 €/kg. Selvere-poes importkurki saadaval ei olnud.

Võrdluses osalenud lihatoodetest on soodsaima valikuga Prisma, kalleima valikuga aga Selver. Ka juustu saab Prismast osta pooleteise euro võrra soodsamalt kui Selverist.

Võrdlus ei peegelda kaupluste kogu tootevalikut ega hinnataset, kuna e-poodide tootevalik on nii mõnelgi juhul kitsam tavakaupluste sortimendist. Kui aga pole mahti poodi külastada ning soovid kõik toidukaubad mugavalt koduuksele tellida, saab ka e-poodidest kõik vajaliku soetatud.

Allikas: nipiraamat.ohtuleht.ee