Uus ePrisma testversioon on avalik. Tule ja testi meie tulevast epoodi (hetkel veel tellida ei saa) ning anna tagasisidet. Töötame kõvasti, et avada võimalus toodete tellimisele ja pakkuda muid funktsioone! 🙂
🚨Halbade ilmastikuolude tõttu on võimalik tellimuste hilinemine, vabandame!🚨

Erik Orgu tervislik ürdileib ja kook müügil kõikides Prismades

Prisma lettidelt leiab nüüd toitumisnõustaja Erik Orgu ja AS Lõuna Pagarid koostöös välja arendatud kiudaineterikka ürdileiva ja valge suhkruta kohupiimakoogi, kust saab kätte kõik vajalikud makrotoitained.

Orgu sõnul sai ürdileiva ja koogi arendamine alguse isiklikust vajadusest. ”Koogileti juures seistes ei leidnud ma ühtegi tervislikku kooki ning ükskõik, millise valisin, peale teist-kolmandat ampsu tundsin vaid suhkru maitset. Sama oli leivaga. Minu jaoks on leib soolane toit ning otsisin toodet, kust saaksin rohkem kiudaineid, valku ja rasva. Leiva puhul on oluline, et see moodustaks ühest toidukorrast korraliku osa ning et seda saaks süüa kartmata liiga suurt suhkrukogust või kaloraaži,” selgitas toitumisnõustaja.

Ürdileivas ja koogis pole transrasvu ning nende arendamisel on jälgitud, et tootest saaks kätte kõik vajalikud makroained ehk rasvad, valgud, süsivesikud ja kiudained.

Ürdileiva teeb eriliseks ka väga suur kiudainete sisaldus. ”See on hetkel Eestis kõige kõrgema kiudainete sisaldusga leib ning kahest viilust saab kätte 50% riiklikult soovitatud päevasest kiudainete kogusest. Ehk siis ca 15 g kiudaineid saab juba hommikusöögiga, kui süüa kaks viilu leiba,” täpsustas Orgu. Samuti on leivas üle keskmise valgusisaldus ning kasutatud on tervislikke rasvhappeid.

”Koogis pole grammigi valget suhkrut. Selle asemel kasutasime veidi kookospalmisuhkrut, kuid jälgisime, et kooki süües oleks tunda ikkagi kohupiima, vaarikate, mustasõstra ja kaerajahu maitset, mitte suhkru oma,” ütles Orgu.

Tema sõnul võttis koogi arendamine aega 2-3 kuud, leiva oma isegi paar kuud kauem, kuna nii tervislike näitajatega leiba polnud ta varem kuskil isegi näinud.

Erik Orgu ürdileib   ning kohupiimakook vaarikate ja mustsõstardega on müügil kõikides Prismades.