Uus ePrisma testversioon on avalik. Tule ja testi meie tulevast epoodi (hetkel veel tellida ei saa) ning anna tagasisidet. Töötame kõvasti, et avada võimalus toodete tellimisele ja pakkuda muid funktsioone! 🙂
Hea ePrisma klient! Tallinna piirkonnas saab nüüd tellida kaupa otse koju ainult Kristiine Prismast. Kui tarneaadress pole uuendatud, võib tekkida veakood 400

Tootepakendite keskkonnasõbralikumaks muutmine on pikaajaline ettevõtmine, mida teeme koostöös tarnijatega. Lisaks ringlustooraine kasutamise edendamisele on pakendiuuenduste eesmärk näiteks parem ümbertöödeldavus ja plasti kasutuse vähendamine. 

Ringlusplasti kasutatakse tavapärase uusplasti asemel juba umbes saja Prisma emafirma S-Grupi omabränditoote pakendis.  Paljud neist on müügil ka Prismas.

„Ringmajandus ja loodusvarade säästlik kasutamine on üks meie vastutustundlikkuse programmi põhiteemasid. Taaskasutusmaterjalide suurendamine nii pakendites kui ka toodetes on üks näide meie praktilisest tegevusest ringmajanduse edendamisel,“ ütleb S-Grupi marketikaubanduse vastutusjuht Anni Loukaskorpi.

Ümbertöödeldud plasti kasutatakse näiteks rohkem kui 20 Änglamarki toote pakendis, toodete hulgas on palju erinevaid esmatarbekaupu: nii kodupuhastus- kui pesuvahendeid, beebihooldusvahendeid kui mähkmepakendeid. Ka kõigis Rainbow kaubamärgi pesuvahendipakendites on kasutusel ringlusplast.

Änglamark on S-Grupi kauplustes üpris uus omabränd, mis on valikusse toonud palju uusi keskkonna- ja allergikusõbralikke tooteid ning mahetooteid. Teistes Põhjamaades on Änglamark juba klientide vana lemmik: näiteks Rootsis on see 12 aastat järjest valitud tarbijate meelest kõige rohelisemaks kaubamärgiks.

Uus eesmärk ringlusplasti osakaalule PET-joogipudelites: 2025. aasta lõpuks 25% 

Lisaks esmatarbekaupadele leidub ringlusplasti ka muudes pakendites. Näiteks Herkku tootesarja valmistoidupakendite karbid vahetati eelmisel aastal välja ringlusplasti sisaldavate vastu ning ka Kotimaista kaubamärgi uute maitsetaime- ja salatipottide puhul on kasutusel ringlusplast.

Pakendiuuendused on S-Grupis jätkuv ettevõtmine ning ka ringlusplasti kasutame üha enam. Lähiaastate eesmärk on suurendada ringlusplasti osakaalu eriti joogipakendites. Taustapõhjus on ühekordselt kasutatavat plasti käsitleva EL direktiivi nõue.

„Mehustamo seeria mahla- ja smuutipudelites on juba aastaid kasutusel nii ringlusplast kui ka bioplast. 2022. aastal võtsime sihi, et edaspidi kasutame ka teistes oma kaubamärkide PET-joogipudelites üha rohkem ringlusplasti. Meie eesmärk on, et S-Grupi oma kaubamärgi toodete PET-joogipudelite toorainest on 2025. aasta lõpuks vähemalt 25% ringlusplast,“ räägib Loukaskorpi.