Leia meie e-poest lai valik soodsa hinnaga lihavõtte maiustusi ja kaunistusi! ✨🐣🌸🐰 Vaata valikut SIIT
Hea ePrisma klient! Palun kontrollige oma tarneaadressi enne tellimuse esitamist.
Kui tarneaadress pole uuendatud, võib tekkida veakood 400, paludes tarneaadressi uuendamist.

Prisma jõuluaja ostustatistika näitab, et traditsiooniline toidulaud on muutumises ja et pühadeostud tehakse viimasel hetkel.

Tänavuse jõuluperioodi enimostetud toidukaubad olid mandariinid ja lõhefilee. “Jõulunädalal osteti Prismadest umbes 55 tonni mandariine, mis on pisut vähem kui eelmisel aastal. See-eest olid oluliselt suuremad teiste puuviljade nagu viinamarjade ja banaanide ostukogused. Lisaks lihale jõuavad jõululauale aasta-aastalt üha enam ka kala ja kalatooted, eriti lõhe,” rääkis Prisma Peremarketi hanke- ja sortimendidirektor Kaimo Niitaru.

Ta selgitas, et Prisma soovib toetada toiduostjate tervislikke valikuid ning pakkus klientidele sel pühadeperioodil turu soodsaima hinnaga lõhefileed.

“Oma koht ostukorvis on siiski ka jõuluaja klassikutel nagu sült, pasteet ja verivorst – neid tooteid osteti samuti rohkem kui eelmisel aastal,” märkis Niitaru.

Jõulunädala ostusid tööstuskauba osas mõjutas tänavune lumine jõuluilm. Populaarseimad tooted olid kelgud, lumelabidad ja lumesahad. „Kinkide osas olid populaarsed veiniklaaside komplektid, keraamilised nõud, sokid ja erinevad lauamängud. Eelmiste aastatega võrreldes on uue tõusu teinud Lego mänguasjad,” lausus Kaimo Niitaru.

Varasemast suuremas mahus osteti ka kinkide pakkimiseks tarvilikke kaupu pakkepaberist pakkelintideni. „Usume, et praegune viiruseperiood on pannud inimesi rohkem oma oste läbi mõtlema ja soetama kõik vajaliku mugavalt ühest kohast korraga – nii toidu peolauale, kingitused, kui ka pakkematerjali,“ selgitas Niitaru.

Tänavuse jõuluostude perioodi kõige kiiremad päevad Prismades olid 23.-24. detsembril, mis on sarnane varasematele aastatele. Tööstuskauba osas oli sel aastal eristuvalt näha suurt ostuaktiivsust ka esimesel jõulupühal, 25.detsembril.

Prisma Peremarket AS tegutseb Eestis alates 2000. aastast. Ketil on üle Eesti ühtekokku üksteist kauplust, mis pakuvad koos tugiüksusega tööd ligi 900 inimesele. Prisma on kõige laiema valiku ja kõige soodsama ostukorviga poekett Eestis ning ePrisma Eesti suurima valikuga veebipood. Prisma Peremarket kuulub kaubanduskontserni S-Grupp, mis tegutseb Soome, Eesti ja Venemaa turul.