Uus ePrisma testversioon on avalik. Tule ja testi meie tulevast epoodi (hetkel veel tellida ei saa) ning anna tagasisidet. Töötame kõvasti, et avada võimalus toodete tellimisele ja pakkuda muid funktsioone! 🙂
🚨Halbade ilmastikuolude tõttu on võimalik tellimuste hilinemine, vabandame!🚨

Lihavõtete-eelses Prisma kliendiküsitluses vastas 42% inimestest, et valib kanamune ostes kõige odavamad. Järgnevad valikud olid valget värvi munade või vabalt peetavata kanade munade ostmine.

„Näeme tarbijate käitumises juba ligi aasta vältel olulist hinnatundlikkust ning see mõjutab ka pühadekaupade ostmist. Muna on lihavõttemüügi sümbol ja nii kanamunade kui munakujuliste maiustuste müük kasvab pühade eel ja ajal oluliselt, kuid kliendid jälgivad ostuotsust tehes kaupade hinnataset,“ selgitas Prisma Peremarketi sortimendi- ja hankedirektor Kaimo Niitaru.

Hinna põhjal valikut tegevale 42% vastajatest järgnes 27% vastajatest, kes valib vabalt peetavate kanade munad ning seejärel 9% vastajaid, kes eelistab ökomune.

Lihavõtteostudes lisandub munavaliku tegemisel olulise kriteeriumina ka kanamunade värv – 38% vastanutest ütles, et valib sel ajal valget värvi munad.

„Kliendid hindavad Eestis mune ja meie kaupluste munavalikus ongi 96% nimetustest kohalik toodang,“ lausus Niitaru. Eesti päritolu on kõik vabapidamis-, õrre- ja mahekanamunad.

2022.aastal kasvas Prismas puurivabade kanade munade müük 4% võrra. „Puurivabade kanade munade ostukasv oleks olnud aasta lõikes suuremgi, kui just see tootegrupp poleks eelmisel aastal läbi teinud olulist hinnatõusu,“ märkis Niitaru.

Prisma jätkab nii oma kauplustes kui ka ePrismas oma strateegiat parima hinnaga ostukorvi pakkumiseks – Prisma on olnud juba 20 korral Postimehe ostukorvi-uuringus kõige odavamat hinda pakkuv kauplusekett ning paaril korral jäänud esikolmikusse.

Prisma Peremarket AS tegutseb Eestis alates 2000. aastast. Ketil on üle Eesti ühtekokku 14 kauplust, mis pakuvad koos tugiüksusega tööd ligi 900 inimesele. Prisma on kõige laiema valiku ja kõige soodsama ostukorviga poekett Eestis, ePrisma on Eesti suurima valikuga veebipood. Prisma Peremarket kuulub kaubanduskontserni S-Grupp, mis tegutseb Eesti ja Soome turul.

Prisma viis kliendiuuringu läbi 6.-15.märtsil 2023 ning uuringus osales 15 687 Prisma Konto klienti.