Uus ePrisma testversioon on avalik. Tule ja testi meie tulevast epoodi (hetkel veel tellida ei saa) ning anna tagasisidet. Töötame kõvasti, et avada võimalus toodete tellimisele ja pakkuda muid funktsioone! 🙂

Eesti inimeste armastus vastlakuklite vastu on suur – kogu vastlaperioodi peale ennustab Prisma, et kukleid ostetakse suurusjärgus 120 000.

Prisma Peremarketi sortimendi- ja hankedirektori Kaimo Niitaru sõnul on huvi vastlakuklite vastu olnud väga elav. “Sellel aastal plaanime kokku müüa 120 000 vastlakuklit, mis on mahult sarnane eelmisele aastale. Esimesed kuklid tulid meile sortimenti juba üle kuu aja tagasi ja kindlasti kulmineerub nende ostmine just vastlapäeval,” rääkis ta.

Prognooside kohaselt tõuseb kuklite ostmine vastlapäeval kolmekordseks. Enim ostetakse kõige tuntuma brändi tooteid – Prismas on selleks Eesti Pagari kuklid. Nende kõrval eelistavad ostjad erilisemaid, kallima hinnaklassi kukleid ning käsitöö vastlakukleid.

Aastast aastasse läheb eriilmeliste vastlakuklite valik suuremaks. “Prismas on sellel aastal müügil 18 erinevat vastlakuklit: moosiga, moosita, rabarberikreemiga, mandlikreemiga, nugatiga, martsipaniga, samuti ka vegan- ja gluteenivabad kuklid ning croissantid. Nende hulgast leiab nii odavama hinnaklassi tooteid kui ka kallimaid käsitöökukleid. Näiteks Gurmeeklubi, Hiiumaa ja Pagaripoiste kuklid,” loetles Niitaru.

Kui võiks arvata, et seoses kuklite varajase müüki tulekuga on inimestel neist vastlapäevaks juba isu täis, siis Niitaru sõnul on tendents hoopis vastupidine. “Kuklid tulevad müügile vastavalt sellele, kuidas tootjad neid valmistama hakkavad. Talvisel natuke vaikelu-ajal otsivad tarbijad meelsasti uusi maitseid ja on valmis vastlakukleid proovima juba kuu aega varem – sellepärast hakatakse neid ka järjest varem tootma.”

Ka eelnevatel aastatel on kuklid tulnud müüki jaanuaris ning kliendid on neid alati agaralt ostma hakanud. Suur huvi vastlakuklite vastu on õige pisut kookide müüki vähendanud, kuid mitte märkimisväärselt – tähtpäevade ja sünnipäevade puhul eelistatakse kuklitele ikka kooke ja torte.

Prisma Peremarket AS tegutseb Eestis alates 2000. aastast. Ketil on üle Eesti 14 kauplust, mis pakuvad koos tugiüksusega tööd üle 900 inimesele. Prisma on kõige laiema valiku ja soodsama ostukorviga poekett Eestis ning ePrisma Eesti suurima valikuga veebipood. Prisma Peremarket kuulub Soome kaubanduskontserni S-Grupp.