Uus ePrisma testversioon on avalik. Tule ja testi meie tulevast epoodi (hetkel veel tellida ei saa) ning anna tagasisidet. Töötame kõvasti, et avada võimalus toodete tellimisele ja pakkuda muid funktsioone! 🙂

Prisma emafirma S-Grupp hangib edaspidi kaupa vaid piirkondadest, kus metsapoliitika on vastutustundlik ja edendab elurikkust.

 S-Grupi uue standardi eesmärk on tagada, et kaubanduskontserni tegevus ei kahjustaks metsade olukorda. “Prisma mõistab suure ettevõttena vastutustundliku tarbimise edendamise vajadust. Puitmaterjalide kasutamine puudutab nii pakendeid kui ka kliimat üldiselt, seega pöörame senisest enam tähelepanu, kust tooraine pärineb ja kuidas on see toodetud,” ütles Prisma Eesti maajuht Teemu Kilpiä.

Näiteks välistab S-Grupi otsus veiseliha hankimise Austraaliast ja Amazonase vihmametsa aladelt Lõuna-Ameerikast, et tagada sealsete metsade elujõulisus ja vähendada raiesurvet.

 S-Grupi standard seab kontsernile tähtajad keskkonnasõbralikele paberpakenditele üleminekuks. “Hiljemalt 2023. aasta lõpuks on kõikide Prisma omamärgitoodete toiduainete paberpakendid taaskasutatud puitkiust, sertifitseeritud toormest või vastavad Põhjamaade või Euroopa Liidu ökomärgisele,” ütles Kilpiä. Samale standardile jõuavad 2025. aasta lõpuks kõik S-Grupi omatoodete tarbekaupade pakendid ja puidust ehitusmaterjalid.

Otsusega tagatakse ka kliente puudutava pabermaterjali vastutustundlik päritolu. 2025. aasta lõpuks vastavad klientidele jagatavad pabermaterjalid ja ostutšekid Põhjamaade või Euroopa Liidu ökomärgisele. Klientide tualettruumides kasutatavad tualett- ja kätekuivatuspaberid vastavad neile standarditele juba praegu.

Otsus puudutab S-Grupi kauplusi, restorane ja hotelle nii Eesti kui ka Soomes ja Venemaal. S-Grupp on varem seadnud sarnased, riiklikest regulatsioonidest kõrgemad standardid ka teiste toorainete hankimisele. “Kõikides Prismades müüdavad omatooted, mis sisaldavad kohvi, kakaod või palmiõli, on kooskõlas vastutustundlikkuse standarditega,” lisas Kilpiä.