Uus ePrisma testversioon on avalik. Tule ja testi meie tulevast epoodi (hetkel veel tellida ei saa) ning anna tagasisidet. Töötame kõvasti, et avada võimalus toodete tellimisele ja pakkuda muid funktsioone! 🙂
Hea ePrisma klient! Tallinna piirkonnas saab nüüd tellida kaupa otse koju ainult Kristiine Prismast. Kui tarneaadress pole uuendatud, võib tekkida veakood 400

Prisma müüb samal päeval kõlblik kuni tähtajani jõudva märgistatud toidukauba (v.a pirukad ja kuuma toidu leti kaubad) alates kella 20.00st 60-protsendilise allahindlusega, et võidelda veelgi tõhusamalt toiduraiskamise vastu.

Näiteks kui toiduaine on kõlblik kuni 9. maini, kehtib sellele samal päeval kuni kella 20.00ni 30-protsendiline allahindlus. Alates kella 20.00st aga müüakse need tooted aga tavahinnast 60 protsenti soodsamalt.

Prisma Peremarket AS kaupluste protsesside eest vastutava arendusjuhi Inga Giliaseviciute sõnul on lisasoodustuse eesmärk vähendada toiduraiskamist. Nimelt peab kauplus seaduse järgi säilivusaja lõpuni jõudnud toidukaubad ära viskama, ehkki nende kvaliteediomadused võivad olla ideaalselt säilinud.

„Prisma töötab selle nimel, et toiduraiskamine väheneks. Arvestame kaupu tellides võimalikult täpselt klientide soovide ja tarbimisharjumustega, kuid sellest hoolimata ei õnnestu kõiki tooteid 100-protsendilselt müüa,“ ütles Giliaseviciute. „Oleme täiendavat allahindlust testinud nädala jooksul ning tagasiside on olnud väga positiivne. Inimesed mõistavad üha enam, et toodet samal päeval tarbides ei ole vahet, kas selle kõlblik kuni tähtpäev on täna või nädala pärast, sest kvaliteet on võrdselt hea. Nüüd on lihtsalt hind oluliselt soodsam.“

Toiduraiskamise vähendamiseks ja puudust kannatavate inimeste aitamiseks jätkab Prisma tihedat koostööd ka Toidupangaga, mille suurtoetajaks on oldud selle loomisest alates. Toidukaup, mille parim enne kuupäev läheneb, annetatakse endiselt heategevusorganisatsioonile.

„Annetame Toidupangale jätkuvalt ka tooteid, mille kõlblik kuni tähtpäev on lähenemas. Neil puhkudel peab tagama, et tooted jõuaks inimesteni sama päeva jooksul, sest realiseerimisaja ületanud toitu ei luba seadus ära anda ka tasuta,“ märkis Giliaseviciute. „Näiteks valmistoidu ja värske kauba osakonnas on väga lühikese säilivusajaga tooted, mis tänu oluliselt soodsamale hinnale leiavad loodetavasti nüüd tarbija.“

Loodame, et inimesed muutuvad üha teadlikumaks ning eelistavad samal õhtul tarbimiseks osta sama kuupäevaga allahinnatud toitu, mis on ühteaegu nii keskkonna- kui rahakotisõbralik valik, lisas Giliaseviciute.

Prisma on kõige laiema valiku ja ühe soodsaima ostukorviga poekett Eestis. 2018. aastal avas Prisma oma Tallinnas asuvad Sikupilli, Mustamäe ja Lasnamäe Prisma kauplused ööpäevaringselt. 2019a aprillis tehti sama Tartus Sõbra Prismas. Esimene Prisma supermarket avatakse 2019. aasta suvel Tallinna vanalinnas.

Prisma Peremarket AS tegutseb Eestis alates 2000. aastast. Ketil on Tallinnas, Tartus ja Narvas ühtekokku kaheksa kauplust, mis pakuvad koos tugiüksusega tööd pea 800 inimesele. Prisma Peremarket kuulub kaubanduskontserni S-Grupp, mis tegutseb Soome, Eesti ja Venemaa turgudel ning kontsernis töötab kokku üle 40 000 inimese.