Uus ePrisma testversioon on avalik. Tule ja testi meie tulevast epoodi (hetkel veel tellida ei saa) ning anna tagasisidet. Töötame kõvasti, et avada võimalus toodete tellimisele ja pakkuda muid funktsioone! 🙂

Koguni 40-50% koolikaupade ostudest tehakse augusti viimasel nädalal, kuigi kogu kaubavalik on juba praegu poodides olemas, näitab Prisma ostustatistika. Kooliettevalmistusi ei soosi ka praegused kuumad suveilmad.

”Rannailmaga ei tule inimesed kooliasju ostma enne viimast hetke,” tõdeb Prisma Peremarketi sortimendi- ja hankedirektor Kaimo Niitaru. ”Suureks mõjutajaks on alati ka ranitsatoetuse kuupäev, koolist saadud vajalike asjade nimekiri ning samuti tegelik raamatute ja töövihikute kättesaamise aeg.”

Viimaste aastate kogemus on näidanud, et väga paljud vanemad ja lapsed tulevad kooliasju ostma alles esimesel nädalavahetusel pärast 1. septembrit. Siiski hoogustub koolikauba varumine tugevalt juba viimasel augustinädalal.

”Suurema valiku saamiseks soovitan vähemalt osasid asju, kus eelistatakse kindlat brändi või kujundust, tulla ostma varem. Samuti võib eeldada, et soodsama hinnaga tooted ostetakse varem ära,” märgib Niitaru. Prisma koolikauba valik on tema sõnul üks laiemaid ning hinnatase Swedbanki Rahaasjade Teabekeskuse värske uuringu andmetel kõige soodsam.

Prisma valikus on palju tooteid, mille hinnad ei ole eelmise aastaga võrreldes tõusnud või on tõusnud väga vähe. Tindipliiatseid, kattepabereid, vihikuid ja kilekaasi on praegu müügil sama hinnaga nagu mullu. Näiteks Prisma klientide seas kõige suurema poolehoiu saanud Brunneni tellitava laiusega kilekaaned on ka tänavu veel endises hinnas 85 senti tükk. Koopiapaberi paki hind on alla 5 euro, mis on turul üpris erakordne.

Koolikottide seas ulatub hinnaskaala 20 eurost ligi 100 euroni, kus kallimad valikud on ranitsakomplektid koos pinali, sussikoti jt tarvikutega. Kaubamärkidest on selles kaubagrupis populaarsemad Herlitz, Explore ja OXYBAG.

Kaimo Niitaru toob esile, et tootjad oskavad koolilapsi ja nende vanemaid igal aastal meeldivate tooteuuendustega üllatada. „Turule on tulnud purunematu sisuga värvipliiatsid, kergesti mahapestavad vildikad, ergonoomilised käärid. Järjest on kasvanud tähelepanu toodete jätkusuutlikkusele –  nii keskkonnamõjudele kui eetilistele töötingimustele ja loomade heaolule,“ selgitab ta.

Prisma Peremarket tegutseb Eestis alates 2000. aastast. Ketil on üle Eesti kolmteist kauplust, mis pakuvad koos tugiüksusega tööd ligi 900 inimesele. Prisma on kõige laiema valiku ja kõige soodsama ostukorviga poekett Eestis ning ePrisma Eesti suurima valikuga veebipood. Prisma Peremarket kuulub kaubanduskontserni S-Grupp, mis tegutseb Soome ja Eesti turul.