Uus ePrisma testversioon on avalik. Tule ja testi meie tulevast epoodi (hetkel veel tellida ei saa) ning anna tagasisidet. Töötame kõvasti, et avada võimalus toodete tellimisele ja pakkuda muid funktsioone! 🙂

Prisma emafirma S-Grupp on viimastel aastatel sihikindlalt suurendanud vastutustundliku puuvilla kogust ning see kajastub ka Prisma rõivasortimendis. 2021. aastal kasvas vastutustundliku puuvilla osakaal S-Grupi omamärgitoodetes ja importtoodetes enam kui 50% võrreldes eelmise aastaga.

Üks viis vastutustundliku puuvilla tagamiseks on GOTS-sertifikaadiga puuvill. GOTS on maailma suurim mahetekstiilide sertifitseerimissüsteem, mis tagab jälgitavuse puuvilla kogu tarneahela raames. Lisaks on sertifitseerimine seotud põhjalike keskkonna- ja sotsiaalse vastutuse kriteeriumitega.

Aasta alguses sai S-Grupi jaekaubandus esimesena Soomes GOTS-sertifikaadi. S-Grupi GOTS-sertifikaat võimaldab edaspidi hankida GOTS-mahepuuvillatooteid Finlaysoniga koostöös loodavatesse kollektsioonidesse.

„GOTS-sertifikaadiga puuvill on meie jaoks üks olulisemaid viise tagada meie toodetes kasutatava puuvilla vastutustundlikkus. Jälgitavus on üks suurimaid puuvillaga seotud probleeme ning GOTS võimaldab puuvilla tarneahela jälgitavust. Lisaks on GOTS-sertifikaadiga seotud põhjalikud keskkonna- ja sotsiaalse vastutuse kriteeriumid, mille täitmist jälgitakse kogu tarneahelas regulaarselt kolmandate osapoolte audititega,“ räägib S-Grupi jaekaubanduse vastutusjuht Anni Loukaskorpi.

Eesmärk: aastaks 2025 ainult vastutustundlik puuvill

S-Grupi eesmärk on kasutada enda kaubamärkide ja enda poolt imporditud rõivastes ja kodutekstiilides aastaks 2025 ainult vastutustundlikult toodetud puuvilla. Praktikas tähendab põhimõte seda, et toodetes kasutatav puuvill peab olema kas mahepõllumajanduslik, ümbertöödeldud või hangitud õiglase kaubanduse või algatuse Better Cotton kaudu.

S-Grupi enda ja meie imporditud toodete kaubamärgid on ainult Prismas saadaolevad kaubamärgid nagu House, Ciraf ja Antti Tapani.

Sertifitseeritud mahepuuvillatooteid leiab Prisma ja S-marketi valikutest üha enam.

„Eelmisel aastal oli 29% meie oma kaubamärkides kasutatud puuvillast vastutustundlikult toodetud ning sellest pool oli GOTS-sertifikaadiga mahepuuvill. Sertifitseeritud tooraine osakaal puuvillastes rõivatoodetes on juba üle kolmandiku. Eriti palju GOTS-puuvilla kasutatakse meil beebikollektsioonides. Näiteks peaaegu kõik kaubamärgi Ciraf puuvillased beebiriided on nüüd GOTS-sertifikaadiga mahepuuvill,“ tõdeb Loukaskorpi.

Tegutseme ka muude vastutustundlike materjalide kasutamise edendamiseks

Lisaks vastutustundlikult toodetud puuvillale edendatakse S-Grupi jaekaubanduses ka muude säästlikumate materjalide kasutamist. Näiteks on suurenemas ringluspolüestrit ning tavalist viskoosi asendava, keskkonnasõbralikuma Lenzing Ecovero viskoosi osakaal.

„Ringlusmaterjale nagu näiteks ringluspolüester leiab juba praegu nii laste-, naiste- kui ka meesterõivaste tootevalikust Prismades ja suuremates S-marketites. Sedamööda, kuidas ringlusmaterjalide valik ja saadavus paraneb, suureneb ka nende osakaal meie toodetes,“ ütleb Loukaskorpi.

Näin vastuullisuus ohjaa tekstiilien hankintaa S-ryhmässä – S-ryhmä (s-ryhma.fi)