Leia meie e-poest lai valik soodsa hinnaga lihavõtte maiustusi ja kaunistusi! ✨🐣🌸🐰 Vaata valikut SIIT
Hea ePrisma klient! Palun kontrollige oma tarneaadressi enne tellimuse esitamist.
Kui tarneaadress pole uuendatud, võib tekkida veakood 400, paludes tarneaadressi uuendamist.

Sellel aastal juhtisid jõuluaja müügiedetabelit endiselt mandariinid, kuid vahepealsete aastate kasvav lõhefilee trend pöördus lihtsamate toitude suunas.

Prisma Peremarketi kuivainete kategooriagrupi juht Terje Sahk ütles, et võrreldes eelmise aastaga on inflatsioon oma töö teinud ning tarbijate ostukäitumist muutnud. “Kui eelmistel aastatel täheldasime uue trendi süvenemist, et jõululaualt leiab üha enam kala, just punast kala, siis tänavusele jõululauale lõhe nii tihti enam ei jõudnud. Müügis andsid tooni lihtsad toiduained kartulist kanamunadeni ning sinna juurde väiksemas koguses lõhe, taas populaarsust kasvatanud seapraad ja hakkliha,“ rääkis ta.

Värske toidukauba osas juhtisid edetabelit mandariinid, klementiinid ja banaanid. Mandariinide-klementiinide müük Prismas on tänavuste jõulude ajal ületanud jõudsalt mullust müüki, toetatuna soodsast hinnast. Jõulujookidest oli enimmüüdud alkoholivaba glögi. Müügiedetabeli tippu jõudsid tänavu ka Kinder Surprise munad ja kohukesed ning tavapärased toiduained nagu kartul, piim ja munad, saatjaks väiksemas koguses lõhe, seapraad ja hakkliha.

 Jõulueelseid ostusid tööstuskauba osas mõjutas kindlasti lumine jõuluilm. Populaarseimad tooted olid lumelabidad, suusavarustus ja kelgud. „Kinkide osas olid populaarsed Muumi kruusid ja legod, kodutarvetest fritüürid ja pannid, kõlarid ja akupangad. Tänavu eelistati praktilisi kingitusi ja mõeldi läbi, mis kingi saajal vaja võib olla. Ilmselt tehti rohkem kingitusi perede ja sõpruskondadega ühiselt,“ selgitas Prisma Peremarketi tarbekauba kategooriagruppide juht Merit Uus. Silma jäi ka käsitöökauba populaarsus – näiteks lõngasid osteti detsembris rohkem kui mullu.

Tänavune kõige aktiivsem päev jõulutoidu ja muude ostude osas oli vahetult enne jõulupühi, 23. detsembril, ja ka päev varem, 22.detsembril.

Prisma Peremarket AS tegutseb Eestis alates 2000. aastast. Ketil on üle Eesti 14 kauplust, mis pakuvad koos tugiüksusega tööd ligi 900 inimesele. Prisma on kõige laiema valiku ja soodsama ostukorviga poekett Eestis ning ePrisma Eesti suurima valikuga veebipood. Prisma Peremarket kuulub Soome kaubanduskontserni S-Grupp.